Back to All Events

Opening expositie: De Jong/ Manz - "Trains"


  • Kring 7 Kleine-Gartmanplantsoen Amsterdam, NH, 1017 Netherlands (map)

Trains: dubbelexpositie
Jacqueline de Jong- schilderijen en digitale grafieken
Céline Manz- foto’s, geïnspireerd op het werk van Jacqueline de Jong

Jacqueline de Jong (Hengelo, 1939) is haar leven lang al actief als schilder, beeldhouwer en grafisch kunstenaar. Ze studeerde aan kunstacademies in Parijs en Londen, was betrokken bij internationale bewegingen van avant-garde kunstenaars en redacteur en uitgever van The Situationist Times. Ze houdt zich altijd bezig met zaken als auteursrecht van kunstenaars: ‘Tot wanneer mag de auteur een ingreep doen in eigen werk?’ De Jong exposeerde in heel Europa en de VS. Het werk dat ze op De Kring exposeert, is ontstaan in Frankrijk waar De Jong deels woont en werkt. 

Conceptueel fotograaf Céline Manz (Zürich, 1981) maakte na haar opleiding aan de Rietveld Academie al snel furore met de publicatie The Approriator’s user guide. Nadat een collega wegens schending van copyright werd aangeklaagd door Louis Vuitton besloot ze met behulp van een advocaat deze “gids” te maken waarin precies de grenzen staan aangegeven waarbinnen de kunstenaar zijn vak kan uitoefenen zonder plagiaat te plegen, om vervolgens de proef op de som te nemen met het 44-delige fotowerk A1, waarin zij kleine ingrepen doet in reclamefoto’s van Terry Richardson. Door het product uit foto’s te wissen en het seksisme tot obscene proporties op te blazen, wil ze zijn handelsmerk op speelse wijze ontmaskeren. 

13 dec 2014- 21 jan 2015 
opening: za 13 dec 18.00 uur Sociëteit De Kring- Kleine Gartmanplantsoen 7-9 – Amsterdam- www.kring.nl 
Niet leden kunnen de expositie bezoeken maandag t/m vrijdag van 16-19 u of op afspraak

Earlier Event: December 12
FACE TO FACE
Later Event: December 13
SCREENING SONIA KACEM & PEDRO WIRZ